Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi tájékoztatóban szereplő irányelvek értelmében.

Állatorvos

Utazás háziállatokkal: Biztonság és kényelem

2024. 07. 08. 14:53:08

Az utazás háziállatokkal izgalmas lehetőség, de megfelelő előkészületeket igényel a biztonság és kényelem érdekében. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan készíthetjük fel kedvenceinket az utazásra, és milyen lépéseket tehetünk a stressz minimalizálása érdekében.

Macskanátha: Okok, Tünetek, Diagnózis és Kezelési Lehetőségek

2024. 05. 21. 12:50:35
A macskanátha, más néven macska felsőlégúti fertőzés, egy gyakori és sokszor súlyos állapot, amely főként a macskákat érinti. A betegség több kórokozó kombinációja miatt alakul ki, és súlyos következményekkel járhat, különösen a fiatal, idős vagy legyengült immunrendszerű állatoknál. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a macskanátha okait, tüneteit, diagnózisát, kezelését és megelőzését.

Kutyaköhögés: Okok, Tünetek és Kezelési Lehetőségek Részletesen

2024. 05. 14. 11:27:59
A kutyaköhögés nemcsak kellemetlen a kutyák számára, hanem aggasztó lehet a gazdiknak is. Bár a köhögés gyakran ártalmatlan, előfordulhat, hogy súlyosabb betegségre utal. Ebben a cikkben részletesen áttekintjük a kutyaköhögés lehetséges okait, tüneteit, diagnózisát és a kezelési lehetőségeket.

Mik a leggyakoribb betegségek és problémák kutyáknál, amelyekre figyelni kell? Plusz egy gyors tipp, hogyan old meg.

2024. 04. 22. 14:05:56

Ha kutyát tartasz, fontos tudnod, hogy melyek a leggyakoribb betegségek és egészségügyi problémák, amelyekkel találkozhatsz.

A kutyák hasonlóan az emberekhez is hajlamosak különböző egészségügyi problémákra, és időbeni felismerésük és kezelésük kulcsfontosságú a jó egészség és hosszú élettartam szempontjából. Íme néhány gyakori probléma, amire figyelj:

Mi történik az állatorvosnál?

2023. 01. 30. 14:19:51
Mi alapján válasszunk állatorvost? Mi fog történni az állatorvosnál?

Macska és Kutya Cukorbetegség Tünetei

2022. 11. 14. 16:30:42

November a Háziállatok Cukorbetegségére Felhívó hivatalos hónap, így az összes állattartóval szeretnénk megismertetni a kutyák és macskák diabéteszére utaló jeleket.

Sebkezelés otthon

2022. 10. 17. 18:43:41

Hogyan kell otthon kezelni a leggyakoribb sérüléseket? Mikor muszáj állatorvosi segítséget kérni? Gyorstalpaló sebkezelésből!

11 Kutya Tünet, amivel irány az Állatorvos!

2022. 01. 31. 15:00:11

Szavakkal talán nem tudják elmondani a tüneteiket, de akinek már volt dolga szőrös legjobb baráttal az tudja, hogy a kutyák testbeszéde nagyon kifejező tud lenni.

A kutyák (ahogyan a macskák is) ösztönösen rejtik el a betegség korai szakaszában felmerülő érzéseiket, fájdalmaikat. A vadonban az életükbe is kerülhet, ha gyengeséget mutatnak!

A te kutyádat te ismered legjobban, így talán észreveszed a finom személyiség és cselekvés béli változásokat. Ezek a változások általában arra utalnak, hogy valami nincsen rendben.

Minél előbb észreveszed a problémát, annál gyorsabban tudod segíteni kutyusod felépülését.