Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi tájékoztatóban szereplő irányelvek értelmében.

Gyakori kérdések

Állattartással kapcsolatos kérdések:

 1. Hogyan védekezzünk bolhák és kullancsok ellen?
 2. Milyen gyakran féregtelenítsük kiskedvenceinket?
 3. Miért fontos támogatni a növekedésben lévő kutyák-különösen nagytestűek ízületeit?
 4. Macskák húgykövessége
 5. Fogkövesség
 6. Szőrlabdák
 7. Miért olyan hasznosak a probiotikumok?

Rendeléssel kapcsolatos kérdések:

 1. Milyen fizetési módokból választhatok?
 2. Lehet az Dékán utcai boltban személyesen vásárolni, rendelés előzetes leadása nélkül is?

 3. Milyen hamar kapom meg a csomagot?

 4. Milyen szállítási módok állnak rendelkezésre?

 

Hogyan védekezzünk bolhák és kullancsok ellen?

Törekedjünk a megelőzésre! De Hogyan?

Nyakörv

Az egyik leghatékonyabb és leghosszabb védelmet biztosít a nyakörv, több méretben elérhető. Legtovább, 7-8 hónapig a Foresto nyakörv véd és még vízálló is.

Rácsepegtető oldat

Havonta kell használni a Spot On készítményeket, mint pl a Frontline, Advantix. Léteznek vényköteles készítmények is, melyek komplexebb védelmet nyújtanak, szív-, tüdő-, gyomor- és bélférgek ellen. pl NexGard Spectra, Stronghold

Spray

Permet formájában elérhető a Frontline spray, melyet már 2 hetes kortól is lehet alkalmazni.

Tabletta

Viszonylag új készítmény az állatvorvosi vényköteles(!) Bravecto rágótabletta/rácsepegtető. 1 tabletta 3 hónapos védelmet nyújt bolha és kullancs ellen. Érzékeny bőr esetére vegyszermentes megoldást nyújt, gyermekbarát.

Ultrahangos kullancsriasztó

Az ultrahangos készülék impulzusai zavarják az élősködőket a tájékozódásban, így tartva azokat távol Kedvencétől. Környezetbarát, vegyszermentes megoldás akár kölyök, idős, beteg, vemhes állatoknak is.

Mindenképpen fontos Kedvenceink bundájának rendszeres átnézése, fontos tudni, hogy egyik termék sem ad 100%-os védelmet!

Még több információért kullancs- bolha témában:

https://homevet.hu/index.php?route=information/information_list&list_id=1&filter_tag_id=14

Külső élősködők elleni szerek kutyáknak: https://bit.ly/3OwTaiO

Külső élősködők elleni szerek macskáknak: https://bit.ly/3K3RMkr

 

Milyen gyakran féregtelenítsük kiskedvenceinket?

A bélférgesség gyakori jelenség, és nincs mindig szemmel látható jele annak, ha a macska vagy a kutya férges. A rendszeres féregtelenítés a megelőzés kulcsa.

1.       A kutyáknak már 2 hetes koruktól kezdve érdemes rendszeresen féreghajtót adni. Erre azért van szükség ilyen korán, mert már az anyaméhben vagy szoptatáskor az anyatejjel együtt bekerülhetnek testükbe a paraziták. Az egyszeri kezelést 4 hetes majd 6 és 8 hetes korban szükséges megismételni. A kölyköknek érdemes paszta formában adagolni, így könnyebben lehet a szájukba juttatni.

 https://homevet.hu/ferdocat-gel-658

 

Vemhes szukát az ellés előtt 2-3 héttel, majd az ellés után a 2-3 hetente az elválasztásig (5-6 hetes kor)

https://homevet.hu/strantel-plus-tabletta-kutyaknak-1829

 

Felnőtt kutyákat 3 havonta féregtelenítsük.  Amennyiben a féregtelenítő gyógyszer beadása után férgek ürülését tapasztaljuk a bélsárban, 10 nap múlva meg kell ismételni a kezelést.

 

2.       Macskakölyköket az anyaállattal együtt 3, majd 6 hetes korban, később szintén 3 havonta féreg hajtsuk.

https://homevet.hu/vitaminthe-fereghajto-paszta-10-ml-704

https://homevet.hu/cestal-cat-ragotabletta-637

 

Ne feledkezzünk meg a bolhákról sem, melyek a férgek köztigazdái. Kedvenceink pl. tisztálkodás közben szétrághatják a bolhákat, így újra fertőzheti önmagát.

Használjon havonta bolha- , kullancs ellenes spot on készítményeket, esetleg több hónapig ható nyakörveket.

 

Miért fontos támogatni a növekedésben lévő kutyák-különösen nagytestűek ízületeit?

A nagytestű kutyák növekedése bizonyos életszakaszokban igen gyors ütemű, amivel az ízületeknek is lépést kell tartaniuk. Jelentős izomgyarapodás történik ezekben a szakaszokban. A nagytestű ebek 2-3 éves korukig is fejlődnek, így eddig mindenképp ajánlott az ízületek támogatása, hiszen nem ritkán 60-70 kg súlyú kifejlett kutyákról van szó. A csontok, porcok, ínak táplálására, védelmére szolgáló készítmények (https://homevet.hu/arthrodyl-porcvedo-tabletta-kutyaknak-50x-2157 )  nem csupán kölyökkutyáknak lehetnek hasznosak, hanem pl. idősödő ízületgyulladásban szenvedő kutyáknak is. (https://homevet.hu/vet-flex-izulet-es-porcerosito-2069 ).

Ízületi műtétek után képesek felgyorsítani a gyógyulási folyamatokat és a regenerálódást. Ízületvédő hatásuk mellett csökkentik a gyulladást is és egyes összetevői blokkolják az ingerületátvitelt, ezáltal enyhítik a fájdalmat.

https://homevet.hu/noroflex-600100mg-60db-izuletvedo-fajdalomcsokkento-ragotabletta-705 )

Ízületvédő készítményeink széles skálában elérhetőek állatpatikánkban.

 

Macskák húgykövessége

Macskáknál viszonylag gyakran előforduló probléma a húgykövesség. Többféle húgykő létezik, leggyakrabban azonban struvitokról és oxalátoktól beszélünk.

 

Miért alakul ki a húgykő?

A struvitkövek a túlzott fehérjebevitel (sok hús) miatt alakulhatnak ki vagy pedig húgyhólyaggyulladás következményeként. A baktériumok, melyek a gyulladásért felelősek, megemelik a vizelet pH-ját és így keletkezik a struvitkő. A hólyaggyulladás kialakulásáért macskákban elsősorban a stressz lehet felelős.  A stressz leggyakoribb kiváltó oka a lakásban, inger- és mozgásszegény környezetben való tartás, ha túl sok cica van tartva lakásban, gazdi elvesztése, utazás, környezetváltozás.

A kálciumoxalátkövek a nagy mennyiségű kálcium- és oxaláttartalmú eleségfogyasztás miatt keletkezhetnek. Nagy mennyiségű oxalátot tartalmaz pl. a répa, spenót, dió, szója, búza, rozs.

Milyen tüneteket figyelhetünk meg?

-          nehezített és fájdalmas vizeletürítés

-          gyakori vizeletürítés, alomtálcán kívüli is

-          vér jelenléte a vizeletben

-          megnövekedett vízfogyasztás

-          kitelt hastérfogat

Másfajta húgykövek is léteznek, ilyenek az urátkövek, melyek májbetegségek miatt alakulhatnak ki. Viszonylag ritkán fordulnak elő.

Miután az állatorvos felvette az anamnézist, megvizsgálta az állatot, ultrahangvizsgálatot végzett, esetleg röntgenfelvételt készített, vér- és vizeletvizsgálatot csinált, felállítja a diagnózist. Megállapítja, hogy szükséges- e műtéti úton eltávolítani a húgykövet/ket esetleg elegendő-e a diétás táp.

Vizeletgyűjtésben segítségükre lehet egy speciális vizeletgyűjtő gyöngy macskaalom (pipettával és tárolóval), mely kifejezetten vizeletminta gyűjtéshez lett kifejlesztve. Ez a macskaalom nem szívja be a vizeletet, így össze lehet gyűjteni alóla a vizeletet.

https://homevet.hu/vizeletgyujto-gyongy-macskaalom-2796

Léteznek teljes értékű diétás eledelek macskák számára, melyek a húgykövek feloldására és kiújulásának megelőzésére szolgálnak. Alacsony koncentrációban tartalmaznak fehérjét, kálciumot, foszfort és magnéziumot, ami megakadályozza a húgykövek felhalmozódását. A hozzáadott DL-metionin savas pH értékű környezetet alakít ki, ami megakadályozza a struvit húgykövesség kiújulását és a baktériumok szaporodásának sem kedvez.

https://homevet.hu/vetlife-cat-struvite-hugyko-ellen-1361

 

 

Fogkövesség

 A fogkövesség gyakori jelenség kiskedvenceinknél, főleg a kutyáknál. Kialakulásában több faktor is szerepet játszhat. A szájüregben található baktériumok a nyállal és az ételmaradékkal keveredve egy vékony réteget képez a fogakon .Ezt nevezzük plakknak vagy lepedéknek. Később ebből alakul ki a fogkő, mely az ínygyulladásért felelős baktériumok táptalaja. A nem kezelt fogkövesség ínysorvadáshoz, fogmedergyulladáshoz és a fogak elvesztéséhez is vezethet. Sőt! Az innen induló baktériumszóródás következményeként szív-, vese- és májbetegség is kialakulhat.

   Ahhoz, hogy megelőzzük ezen betegségeket, érdemes valamilyen fogápolási módszerhez folyamodni. Legjobb módszere ennek a fogmosás: fogkefével, fogkrémmel.

https://homevet.hu/orozyme-krem-kutyaknak-es-macskaknak-70-g-1640

https://homevet.hu/herbax-fogkrem-kutyaknak-es-macskaknak-70-g-1623

   Fogápoló oldatok is hatékonyan távolítják el a fogakra lerakódott lepedéket. Alkalmazásuk egyszerű, mindössze napi ivóvízbe kell belekeverni.

https://homevet.hu/vet-aquadent-szaj-es-fogapolo-oldat-250-ml-2604

https://homevet.hu/oxyfresh-szajhigienias-oldat-473-ml-798

     Szárított algagranulátumot tartalmazó por állagú plakk-és fogkőellenes készítményünk is lehet egy opció a megelőzésben.

 https://homevet.hu/plaque-away-fogko-es-szajszag-ellen-kutyaknak-3108

 

Ezekkel az egyszerű intézkedésekkel  biztosíthatjuk kedvenceink rendszeres szájhigiéniai gondozását.

 

Szőrlabdák

          A macskák napjuk egyharmadát szőrük tisztogatásával töltik. Ez annak a jele, hogy jól érzik magukat és elégedettek. Viszont a szőrszálak felhalmozódhatnak az emésztőrendszerben, melyek szőrcsomókat képeznek- szaknyelven szőrbezoárokat. A szervezet idegen testként tekint rájuk, lassítják az emésztést, irritálják a gyomor- bél nyálkahártyát, eltömíthetik lumenjét. Gyakori tünetek közé tartozik a hányás, köhögés, gyengeség, hasi fájdalom, hasmenés vagy épp székrekedés.

      Hogyan lehet orvosolni e kellemetlenségeket?

1.Rendszeres fésülés, főleg a hosszúszőrű macskáknál (perzsa)

   https://homevet.hu/trixie-kesztyus-kefe-1824-cm-2083

2.Speciális paszta alkalmazása

A legtöbb szőroldó paszta malátakivonatot, speciális növényi olajokat és zsírokat tartalmaz, melyek megakadályozzák, hogy a szőrszálak összetapadjanak és szőrcsomóvá alakuljanak. A paszta a már meglévő szőrbezoárokat síkos réteggel borítja be, megkönnyítve ezzel a gyomor- béltraktuson való áthaladását.

https://homevet.hu/bezomax-szorlabda-elleni-paszta-macskaknak-100-g-2501

https://homevet.hu/bezo-pet-szoroldo-paszta-120-g-737

https://homevet.hu/trixie-malatapaszta-cicaknak-2825

 

Miért olyan hasznosak a probiotikumok?

A probiotikumok nem csak az emberi szervezetre vannak jótékony hatással, hanem négylábú kedvenceinknél is fontosak egészségük védelmében. A probiotikumok olyan hasznos mikroorganizmusokat tartalmaznak, melyek a belekben élnek. Fontos szerepet játszanak az emésztésben, felveszik a harcot a „rossz baktériumokkal”, erősítik az immunrendszert az emésztőrendszerben, védőréteget képeznek a bélnyálkahártyán és segédkeznek a sejtek regenerálódásában. Ebből adódóan a probiotikumokat megelőzésképp is alkalmazhatjuk a kutyusoknál, cicáknál. A gyógykezelés részeként, pedig a következő eseteknél érdemes a probiotikumok után nyúlni:

- Antibiotikum mellé

- Fertőzések és paraziták

- Stresszhatás- gazdi elvesztése, költözés

- Idős állatok

-Ételallergia, tápváltás

- Műtétek utáni lábadozás

Elérhetőek por formátumban vagy pasztaként:

https://homevet.hu/kutya/taplalekkiegeszitok-158/emesztorendszer-hasnyalmirigy-256#content

Milyen fizetési módokból választhatok?

Az aktuálisan elérhető fizetési módokhoz kattints ide!

 

Lehet az Dékán utcai boltban személyesen vásárolni, rendelés előzetes leadása nélkül is?

Igen!  Mivel boltunk és raktárunk egy helyen található, így bármelyik "bolti raktáron" lévő termékünket azonnal megvásárolhatod. Emellett vényköteles állatgyógyszereket a hatályos jogszabályok miatt csak személyesen, állatorvosi vény ellenében lehet megvásárolni. Üzletünkben állandóan elérhető vényköteles gyógyszerek listájához kattints ide!

Cím: 1024, Budapest, Dékán utca 4. (térkép)

Nyitvatartás: 

Hétfő-Péntek: 09:00-19:00

Szombat: 09:00-14:00

 

Milyen hamar kapom meg a csomagot?

Bolti raktáron található termékek szállítási ideje várhatóan 1-2 munkanap

Külső raktáron található termékek szállítási ideje várhatóan 2-4 munkanap. 

Ha a rendelt termék elérhető üzletünkben is, akkor a 12:00 előtt leadott rendelések már másnapra házhoz érnek. Amennyiben a termék külső raktárunkban van, úgy a várható szállítási idő 2-4 munkanap. Amennyiben több információra van szüksége rendelésével kapcsolatban, kérjük keressen minket telefonon vagy emailben. 

Házhozszállítás esetén a GLS minden esetben küld értesítést a kiszállítást megelőző munkanapon. Személyes átvétel esetén, a termék üzletbe való beérkezését követően, azonnal értesítjük a vásárlót emailben.  Bővebb információért a rendelésével kapcsolatban kérjük keressen minket emailben, telefonon vagy Facebookon, ahol pontos tájékoztatást tudunk adni minden rendelésről.

 

Milyen szállítási módok állnak rendelkezésre?

A szállítási információkért kattints ide!