Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi tájékoztatóban szereplő irányelvek értelmében.

Drontal Puppy oldat 50 ml

Kiszerelés
50ml
9.599 Ft
Menny.:db

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Fonálféreg ellenes szer kutyakölyköknek és növendék kutyáknak. Hatékony az orsóférgekre, kampósfejű férgekre és az ostorférgekre.
Gyártó: Drontal
Elérhetőség: Külső raktáron (2-4 munkanap)
Szerezhető hűségpontok: 96

Leírás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Drontal Puppy szuszpenzió A.U.V

1. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME

A forgalomba hozatali engedély jogosultja Bayer Animal Health GmbH 51368 Leverkusen, Németország A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó: KVP Pharma + Veterinär Produkte GmbH, Projensdorfer Str. 324, 24106 Kiel, Németország

2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY NEVE

Drontal Puppy szuszpenzió A.U.V

3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Hatóanyagok: Pirantel-embonát 14,4 mg/ml Febantel 15,0 mg/ml Segédanyag(ok): Natrium-benzoát 2,05 mg/ml Nátrium-propionát 2,05 mg/ml Kosnil vörös A (E124) 0,25 mg/ml

4. JAVALLAT(OK)

Fonálféreg ellenes szer kutyakölyköknek és növendék kutyáknak. Hatékony az orsóférgekre (Toxocara canis, Toxascaris leonina), kampósfejű férgekre (Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum), és az ostorférgekre (Trichuris vulpis).

5. ELLENJAVALLATOK

Ne alkalmazzuk együtt piperazin tartalmú készítménnyel. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagaival vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén.

6. MELLÉKHATÁSOK

Nagyon ritkán enyhe átmeneti emésztőszervi tünetek (pl.: hányás, hasmenés) előfordulhatnak Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

7. CÉLÁLLAT FAJOK

kutyakölyöknek és növendék kutyáknak

8. ADAGOLÁS ALKALMAZÁSI MÓD CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

A készítmény egyszeri adagja: 15 1 ml/ ttkg . Alkalmanként egyszeri kezelés elegendő Alkalmazás módja: szájon át.

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

Használat előtt jól felrázandó! A fecskendővel az adapteren át szívja fel a testtömeg alapján szükséges mennyiséget A szuszpenzió eleséghez keverve, vagy a mellékelt fecskendővel közvetlenül is beadható a szájba. Koplaltatás vagy a táplálási szokások megváltoztatása nélkül adható Mivel az orsóférgesség már korán (intrauterin vagy galaktogén fertőződés) jelentkezik, a kezelést Drontal Puppy szuszpenzióval 2 hetes kor körül l kell kezdeni. A kezeléseket 2 hetenként ajánlatos megismételni a 12. hétig. Ez után havonta kell kezelni. 6 hónapos kortól megfelelő tablettás kezelésre lehet váltani. A kezelést követően a fonálférgek 2-3 napon belül elpusztulnak

10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Élelmiszertermelő állatnál nem alkalmazható. 2.

11. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni! Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel. Felbontás után 25°C alatt tárolandó. Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. Lejárati idő: 5 év. A közvetlen csomagolás első felbontása után felhasználható: 12 hétig

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

Ne alkalmazzuk együtt piperazin tartalmú készítménnyel. A pirantel és a piperazin féregellenes hatása csökkenhet ha a két hatóanyagot egyszerre alkalmazzák. A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések A parazita rezisztencia bármely féregtelenitó hatóanyag-csoporttal szemben kialakulhat, ha túl gyakran használják. Ezen állatgyógyászati termék ártalmatlansága nem igazolt 2 hétnél fiatalabb kölykök és 0,6 kg-nál kisebb testtömeg esetén. Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések Az állat környezetét gyakran takarítsuk és fertőtlenítsük, majd alaposan mossunk kezet. Kerüljük ezen állatgyógyászati ternék közvetlenül a bőrre vagy a szebme kerüljön. Véletlen ráfröccsenés esetén a területet tiszta folyóvízzel le kell mosni. A Drontal Puppy szuszpenzió 5-szörös túladagolását növendék kutyák és kölykök tünetmentesen elviseltek. 10-szeres túladagolás esetén a mérgezés első várható tünete a hányás. 

13. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKÁNAK KEZELÉSÉRE, MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK, (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

15. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Rendelhetőség/Forgalmazhatóság Állatorvosi vény nélkül kiadható. Állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak forgalmazhatják. Kiszerelési egységek 50 ml, 100 ml szuszpenzió polietilén palackban, polipropilén csavaros zárókupakkal és 5 ml-es adagoló fecskendővel. Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Paraméterek

Betegség Élősködő
Gyógyszerforma Szuszpenzió
Állat életkor Junior
Méret Kis és közepes testű

Kapcsolódó termékek

Cestal Plus kutya féregtelenítő rágótabletta

Gyártó: Cestal

A Cestal Plus rágótabletta kutyák valamennyi jelentős bélféreg-fertőzöttségének kezelésére alkalmas készítmény.

 
499 Ft -tól

Dogverm Plus tabletta

Gyártó: Dogverm

A Dogverm Plus tabletta egy a kutyák bélféreg fertőzöttségének a gyógykezelésére készült tabletta.

 
3.300 Ft -tól

Drontal Plus 150/144/50mg ízesített tabletta

Gyártó: Drontal

Drontal® Plus 150/144/50 mg ízesített tabletta A.U.V. egy széles hatásspektrumú féregtelenítő kutyák fertőzöttségének gyógykezelésére.

 
1.200 Ft -tól