Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi tájékoztatóban szereplő irányelvek értelmében.

Csináld Magad! Stressz Kötés Kutyáknak

Csináld Magad! Stressz Kötés Kutyáknak

Mi az? mire jó? hogy kell?

Szorongó, félős, stresszes kutyáknak érdemes kipróbálni ezt az egyszerű trükköt, amihez venni sem kell semmit, csak egy sálat/pólót/szakadt lepedőt találni otthon.:)

A kötés egy nagy ölelésként működik, és nyugtató pontokon nyomja a kutyát.

A szorongást kiváltó esemény előtt érdemes feltenni a nyugi kötést, tűzijáték, autókázás, állatorvosi látogatás előtt. Értelemszerűen, ne legyen túl szoros, de maradjon feszesen a kutyán.

Számos kötési technika létezik, ezek közül kutyák nyugtatására a legegyszerűbb és legnépszerűbb verziót mutatjuk be:

  1. Keress egy sálat vagy hasonló hosszú, rugalmas anyagot, ( pl fásli) ami megfelelő a kutyus méreteinek. Érdemes többfélét előkészíteni és próbálgatni őket.

  2. A sál közepét helyezd a kutya mellkasához, és a két végét hozd át a kutyus vállain át hátra, majd keresztezd őket a kutyus lapockáin.

  3. Hajtsd a sál végeit tovább a kutyus hasára, majd keresztezd ott is.

  4. Húzd fel hátra a kutyus ’derekára’ a sál végeit és csomózd őket össze. A csomót ne közvetlenül a gerincére tedd, hanem annak valamelyik oldalára.

Röviden: Felül kereszt, alul kereszt és egy csomó a hátán:)

Kutya Stressz kötés lépések (kép forrása: Lili Chin és kutyabarathelyek.hu)

Mit tehetsz még Kedvencedért stresszhelyzetben?

  • Maradj nyugodt! Ha kutyusod fél, ideges, rád fog nézni, tőled várja a megerősítést! Pánikolhattok együtt a viharban, vagy jelezheted kutyádnak nyugodt hangon, hogy biztonságban van és ott vagy neki.

  • Mozogjátok le! Egy hosszú, fárasztó séta, futkározás segíthet lerázni az idegeskedést.

  • Stresszhelyzet előtt etesd meg a kutyust és biztosíts neki friss vizet.

  • Pánikszoba” – rendezz be egy kis biztonságos helyet kedvencednek. Tedd oda fekhelyét, takarót, pár játékot. Húzd be a függönyöket, rakj be nyugtató zenét, ha van ventilátor, kapcsold be alacsony fokozaton, hogy az is elfedje az esetleges félelmetes zajokat.

  • Természetes stresszoldó készítmények – használhatsz feromonos termékeket, vagy gyengéd gyógynövényes nyugtató kapszulákat alkalmanként vagy akár hosszabb távon is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutya Stressz Utazás